9/13/2008

Volem seleccions Catalanes ara!

Vídeo molt treballat sobre els grandiosos jugadors de la selecció catalana de Hockey.Que bons que som si senyor!

Aquests son les paraules d’en Miquel Masoliver en una entrevista extreta de la pagina: www.seleccions.cat (Si no us ve de gust de llegir l’entrevista podeu escoltar-la fent clic a “La meva música- Entrevista")

Miquel Masoliver Jugador català d'hoquei patins
Miquel Masoliver, de 28 anys, va ser convocat pel seleccionador espanyol d’hoquei patins Carles Feriche per disputar l’Europeu de Monza (Itàlia). Al conèixer la notícia el defensa del F.C.Barcelona va fer pública la seva voluntat de jugar només amb Catalunya. Després d’amenaces per part de la Federació Espanyola d’Hoquei sobre patins al Barça sobre la possibilitat de ser inhabilitat de 2 a 5 anys, Masoliver va haver de reunir-se amb aquest organisme. Al final, vist el pes que agafava l’assumpte, van decidir desconvocar-lo.

Com et sents veient l’europeu des de casa. No sé si estàs de vacances?

Sí, estic de vacances. Molt bé i molt satisfet de no haver anat a l’europeu que jo no volia disputar. És una gran satisfacció per a mi...i poder-lo veure des de casa.
No et penedeixes de la teva decisió?

Gens ni mica. Jo des del primer moment tenia molt clara la meva decisió. Jugar amb Catalunya i no jugar amb Espanya. I en cap moment me n’he penedit ni molt menys.
Has tingut molts problemes en fer pública la decisió de jugar amb la selecció catalana i no amb l’espanyola?

Sí, sobretot hi va haver una setmana molt dura. Perquè jo no m’esperava el que envoltava tot el tema. Era una decisió personal i la contra que va fer la Federació espanyola va ser molt lletja. Els vaig trucar i informar correctament. Com crec que s’havia de fer. I després ells van prendre els mecanismes que crec que es van equivocar.
Què va fer la Federació Espanyola?

Em va amenaçar d’inhabilitar. Segons la llei en teoria es pot fer. I em va fer arribar que podia passar això. Suposo perquè em retractés de les paraules que havia dit, no? I evidentment no ho vaig fer. Tenia molt clara la meva decisió. Creia que era la correcta i la que em fa sentir bé.
I el fet que no hi hagis anat a què és degut?

Al final després de l’enrenou mediàtic i el suport que hi havia per part de la premsa... va haver d’acceptar. Se’m va citar a la Federació (al local que tenen a Barcelona) i se’m va desconvocar. Suposo per la pressió mediàtica que hi havia hagut. Jo crec que si no hi hagués hagut tot el que hi va haver m’haurien obligat a anar-hi.
Sembla que et van dir que no t’inhabilitarien mai?

Ells han vingut a dir que mai ho han dit. Que les lleis són allà però que no l’haurien utilitzada mai. Jo aquí ara no m’hi fico. Jo sé que la meva decisió en el seu moment no va ser acceptada i que l’han hagut d’acceptar. I que vaig poder anar a jugar amb Catalunya que és el que jo volia. I que no volia anar a jugar amb Espanya.
Creus que tardarem gaire a veure Catalunya competint de forma oficial?

Vist l’últim torneig que vaig jugar amb la catalana aquest estiu, que és el que em feia il•lusió, jo crec que tardarem. S’ha deixat una mica de banda el fet de no tenir el reconeixement oficial a nivell d’hoquei. A la gent l’ha afectada molt. Crec que hi ha coses que s’haurien de millorar i molt. Temes com que et donin la samarreta al final del torneig. Coses com aquesta crec que s’han de tractar. I tenir almenys els jugadors satisfets. Que si es fan una sèrie de passos per poder jugar amb Catalunya que les coses s’agafin més seriosament.
Què cal fer per aconseguir-ho?

S’havia començat bastant bé sent constants. I s’està abandonant el tema. Si no hi ha un reconeixement oficial serà molt difícil. Però el més important és que tots estiguem units en una causa que és la nostra. I sobretot el reconeixement social que és el més important de tot.
El fet que molts esportistes fessin com tu, creus que agilitzaria el procés?

No ho sé. Això és un tema personal de cadascú. Jo he fet el pas perquè ja estava molt convençut i tot i sabent que no era oficial, sabia que em comportaria certes repercussions. Potser sí que agilitzaria el tema. Això és difícil de saber.
Tornaràs a jugar amb Espanya?

No, no ho crec. Segur que no. No tinc cap ganes de tornar a jugar amb Espanya.
Com s’entén una selecció espanyola formada per tants catalans?

Aquesta és la realitat de fa molts anys i actual. Sabem el potencial de Catalunya a nivell d’hoquei i això es veu reflectit en la selecció.